Személyre szabott táplálkozási tanácsadáshoz szükséges teljes körű tudással Magyarországon ma kizárólag dietetikusi diplomával rendelkező szakember rendelkezik. Önmagában az orvos, az élelmiszermérnök, a természetgyógyász, a tanfolyamot végzett „táplálkozási tanácsadó”, stb. végzettség nem jelenti azt, hogy az illető egyúttal dietetikus is. A dietetikus olyan felsőfokú végzettséggel rendelkező élelmezési és táplálkozási szakember, akinek feladata – a betegélelmezésen és közétkeztetésen túl – táplálkozási tanácsadás a gyógyítás különböző területein, valamint a táplálkozással és életmóddal összefüggő betegségek megelőzése, vagyis a korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozás megismertetése a lakossággal. A dietetikus a táplálkozástudományt egészséges és beteg egyének, valamint csoportok élelmezési ellátása, gyógyítása és egészségnevelése céljából alkalmazza.
forrás:https://www.facebook.com/teritekenazegeszseg
(Kép forrása: clasweb.clas.wayne.edu) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése