Blog

Bejelentkezés

Tibay Rózsa - ismertorvos.hu

2014. február 9., vasárnap

Az evőeszközeink jelzéseTi tudtátok,hogy étteremben, vendégségben azzal ahogyan a tányérunkon elhelyezzük az evőeszközeinket udvarias jelzéseket küldhetünk a vendéglátóinknak az ételről? Nem ?

Ezeket érdemes megtanítani már óvodás gyermekeinknek is, hiszen így lesznek udvarias jól nevelt felnőttek. 


Mi van, ha nem ettük meg az egész kaját, és később még folytatnánk a lakmározást, vagy ha nem ízlik, és nem akarunk többet enni belőle, vagy csak egy picit pihennünk kell? Azt jól tudjuk, hogy ha befejeztük az étkezést, a tányérunkon szépen párhuzamosan egymás mellé helyezzük az eszközöket - ekkor a pincér már el is viheti a tányérunkat.
Az is köztudott, hogy ha csak pihennénk egy keveset evés közben, majd egy rövid idő elteltével folytatnánk, akkor a kést a jobb oldalra, a villát pedig a baloldalra kell helyeznünk a tányéron úgy, hogy közben az eszközök fejei összeérjenek.

Ha szeretnénk, hogy megkapjuk a második fogást, akkor pedig tegyük a tányér közepére a villánkat, a kést pedig fektessük rá úgy, hogy egy pluszjelet kapjunk.
Ha felhívnánk a pincérek vagy a házigazdák figyelmét arra, hogy az étel kiváló volt, akkor fektessük evőeszközeinket párhuzamosan a tányérunkra úgy, hogy a kés illetve a villa szárai balra mutassanak.
Ha nem ízlett az étel, azt is bárki tudtára adhatjuk: a kést és a villát hasonló módon helyezzük el a tányéron, ahogyan a pihenéshez tennénk le, itt azonban fontos, hogy a késnek bele kell kapaszkodnia a villa ágaiba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése