Blog

Bejelentkezés

Tibay Rózsa - ismertorvos.hu

2014. február 6., csütörtök

Kedvelt receptjeim

Gyümölcssaláta avagy, hogyan mentsük meg gyümölcseinket a hűtőben való elhalálozásától.
 

A családom körében köztudott és közmegbotránkozásra adnak okot furcsa gyümölcsevési szokásaink. Ennek ellenére rendszeresen kapunk és hozunk gyümölcsöt a fákról a nagyszülőktől, illetve a szőlőtőkéről. Gondolván hátha valami mégis változik.  Én a magam részéről gyümölcsöt csak fáról mikor érik, szőlőt csak a szüretkor eszem, illetve ha valaki elém teszi. Gyermekeim nem vagy csak  igen ritkán és csak hajlandók ennek a kedvtelésnek időt szentelni 1-2 féle gyümölcs erejéig. Férjem viszont rajongója ezeknek a nemes étkeknek, de sajnos van az a mennyiség, amire már ő sem bír rá. Ilyenkor jön két megoldás… az első, amikor  összepakolok 1-1 szatyorra valót és beviszem az oviba és suliba a gyerekeknek. A másik a mindent bele gyümölcssaláta. Mennyiségeket nem igen tudok írni, de azért megpróbálom.

A recept így kezdődik: nézz be a hűtőbe, vagy kamrába mi van ott?
Végy 1 db almát
1 narancsot,
4-5 szem meggyet
1 db banánt
2-3 szem mandarint (lényeg, hogy amit találsz minden színűből válasz)
1 db kiwi
1-2 ek méz
1-2 ek citromlé
A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk (almát nem fontos hámozni) daraboljuk egy átlátszó salátás tálba tesszük, rácsorgatjuk a mézet és a citrom levét. Laza mozdulatokkal összekeverjük, hogy mindent átitasson a méz. ízesíthetjük, még őrölt fahéjjal, szegfűszeggel esetleg csipetnyi szerecsendióval. Frissítőleg hat, ha teszünk hozzá jól megmosott, darabolt menta és citromfű levelet. Kissé pikáns, de nagyon kellemes íze lesz. Hűtőben érleljük 1-23 órát. kis tálkákba helyezve friss menta vagy rozmaring levéllel díszítve fogyasztható. Ha valaki szeretné, akkor tejszínnel is fogyaszthatja. (természetesen mentessel)


Jó életmentést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése