Blog

Bejelentkezés

Tibay Rózsa - ismertorvos.hu

2014. április 18., péntek

Kreatív szendvicsek húsvétra: játék az étel!

Az étkezés még a felnőttek számára sem elsősorban a kalóriabevitelről, a tápanyagokról és hasonlókról szól, hanem mindenekelőtt az ÉLVEZETRŐL, arról a gasztronómiai és esztétikai élményről, amelyet egy jól elkészített étel nyújtani tud. Hát még mennyire így van ez a gyerekeknél! Nekik mindennél fontosabb, hogy a tányérjukra kerülő ételek ne csak egészségesek és finomak legyenek, de ezen túl valamilyen kedvességet, játékosságot is hordozzanak.
Ilyenkor, tavasszal, amikor egymást érik a finomabbnál-finomabb szezonális zöldségek, végre lehetőségünk van válogatni friss hazai alapanyagok közül. Használjuk hát őket, alkossunk kulináris csodákat, és kápráztassuk el vele a gyerekeket!

Kellemes Húsvéti ünnepeket!

A következő kreatív szendvicsekkel a húsvét motívumvilágát varázsolhatjuk a tányérjukra - játékosan, ötletesen, viccesen.


NYUSZIS ÉS CSIBÉS SZENDVICSEK NYUSZIFEJ-TOJÁSSAL
Hozzávalók: 
hosszúkás fehér kenyér, szeletelt sajt, retek, snidling, tojás, uborka

NYUSZIFEJES SZENDVICS
Hozzávalók:
fehér kenyér, vaj vagy margarin, szeletelt sajt, újhagyma, retek, snidling


BARIKÁS SZENDVICS
Hozzávalók: 
hosszúkás rozsos szendvicskenyér, ricotta, retek, snidling

NYUSZIS ÉS CSIBÉS SZENDVICSEK 
Hozzávalók: 
hosszúkás rozsos szendvicskenyér, szeletelt sajt, retek, paradicsom, snidling


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése