Blog

Bejelentkezés

Tibay Rózsa - ismertorvos.hu

2017. november 3., péntek

Aszalásról a Magzsolán

Az aszalás,mint természetes tartósítási eljárás nagyon kevés háziasszonynak jut eszébe,csak ősszel télen kerül elő azoknál akik szeretik.

Sokszor az aszalványokat késztermékként vásároljuk a különböző boltokban. Az aszalvány, melynek számos jótékony hatása ismert és itt olvashattok róla a magzsolán is.

Az aszalványok egyik jótékony hatása a magas vitamin és ásványi anyagtartalomnak köszönhetően az őszi- téli immunerősítés. Aszalt gyümölcsöket használhatunk gyereknek vagy felnőttnek nassolni, kis étkezés kiegészítésére marékkal, vagy müzlihez reggeliző pehelyhez adva komplett reggeliként is.

Az egészségükre jobban odafigyelők már arra is ügyelnek, hogy ezeket az általuk késztermékként vásárolt gyümölcsök milyen módon vannak készítve, tartósítva, tárolva. Az aszalványok megfelelő tárolás mellett, adalékanyagok nélkül is hosszú ideig megőrzik ízüket, állagukat és tápértéküket.

Szakértőként azt tartom, hogy érdemes visszanyúlni nagyanyáink technikáihoz és aháziasszonyokat meg kéne tanítani a tatosítás különböző formáira, a befőzésre,savanyításra és az aszalásra is. Természetesen tudom, nem mindenkinek van barackfája az udvarán, és nem tudj az eltenni. A piacok és más számunkra megbízható források azonban ebben is segítségünkre lehetnek.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése